Иван Михайлов: Искаме промяна, а не футболът ни да бъде управляван от неграмотни

Искаме промяна в българския футбол, а не той да бъде управляван от неграмотни наркомани и алкохолици.

Това каза председателят на Националния фен клуб на Черно море Иван Михайлов, пред Vsport.bg след снощните събития по трибуните и след края на на европейската квалификация България – Сърбия. Припомняме, че на страницата си във Фейсбук от фен клуба пуснаха декларация за събитията в Разград, които учудващо или не останаха в пълно информационно затъмнение за спортната ни общественост.

След края на двубоя отговорникът за националните отбори Георги Иванов – Гонзо сподели – „Имаше много хора от публиката, които не искаха България да победи, което е разочароващо. Някакви хора, не бих казал олигофрени, но дошли преднамерено с намерение да плюят президента и против отбора, бих казал, че граничи с глупост“.

„Това не отговаря на истината“ – категоричен бе председателят на НФК Черно море Иван Михайлов. – „Никога не сме плюли по футболистите и отбора. Подкрепяхме го и ще го подкрепяме, за разлика от всички в БФС. Защото заради тях футболът ни е на дъното на всички класации и отново заради тях няма и да се отлепим оттам никога. Ние искаме промяна и се опитахме да я изразим с транспарант, на който нямаше нищо обидно към никой. Изразихме мнение, което те не приемат. Ние сме привърженици и футболът е заради нас, а те не искат да чуят различно мнение от тяхното. Искаме промяна за добро, а за ръководителите на БФС футболът се използва за техните интереси“, категоричен е Михайлов.

„Сред феновете на футбола в България има всякакви хора, а етикетите, които постави този човек, ги радикализират още повече. Гонзо доскоро плюеше наред хората по всички етажи в БФС, включително и този, който сега брани с цената на всичко, защото вече има парче от баницата. Изказването му, а и на всички ръководители в последната година – две отварят още по-голяма бездна между футбола в техните представи и българския футбол в представите на управляващите го. Дори и събитията, които се случиха снощи в Разград, временно да утихнат, смятам, че процесите са необратими. Събитията през целия отминал сезон в първенството на всички стадиони, които на пръв поглед може да са дребни или случайни, но на фона на тежки зависимости и сложни обвързаности няма как да не предизвикат генерални промени съвсем скоро“, завърши председателят на НФК Черно море Иван Михайлов.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!