Новата синоптичка в БНТ Владимира Илиева: Щастливо обвързана съм

Удоволствие е роднини постоянно да ме заливат с въпроси за времето

КОЯ Е ТЯ

Владимира Илиева е новата водеща на прогнозата на времето по БНТ. Красавицата е добре позната на зрителите. Преди години тя работи в друга медия – „България он еър“.

Пред „България Днес“ младата дама сподели как е попаднала на „Сан Стефано“ 29, както и на какви лишения се подлага заради работата.

– Владимира, как попаднахте в БНТ?

– Всичко се случи съвсем естествено и моят път започна в пловдивско радио, благодарение на което разбрах, че искам да се развивам и да работя в медия. Не мога да крия, че винаги тайно съм мечтала да бъда част от БНТ. Преди да започна като водеща на прогнозата тук, съм минала през много други разнообразни позиции, които смятам, са ми дали много опит. Благодарение на този опит и знания, които натрупах във времето, сега мисля, че съм намерила своето място и се чувствам изключително комфортно. Благодаря на Христина Балинска, разбира се, защото без нея това нямаше да е възможно. Тя е причината да бъда тук, а аз имам привилегията да съм част от нейния екип.

– Как решихте да станете синоптичка? Кой ви откри за телевизията, така да се каже? Защо избрахте телевизията? Доколкото знам, сте пробвали и в други медии – вестници, радио…

– Желанието ми да бъда водеща на прогнозата за времето дойде постепенно, както дойде и работата ми в телевизия. Аз съм много търсеща личност – обичам динамиката, забързаното ежедневие. Завършила съм Софийския университет и по-конкретно Факултета по журналистика и масова комуникация и паралелно на цялото ми обучение там не съм спирала и да работя – била съм част от издателство, радио, електронни медии и вестници. Телевизията се появи съвсем естествено в живота ми и отново с много желание и труд започнах да навлизам в нея и да я опознавам. Била съм репортер, редактор, спортен водещ, но най-близко до мен и най-голямо удоволствие ми доставя прогнозата за времето. Това никога не е било работа за мен, а страст и смело мога да заявя, че се чувствам щастлива и много на място.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!