„Ауди“, качено на Пътна помощ, получи 800 лева глоба за… превишена скорост

За куриозен случай на наложена глоба за превишена скорост на кола, „возеща се“ в платформа на „Пътна помощ“ съобщи сайта OFFNews, който посочва и доказателства – снимките, направени от камера на полицията, както и издадения електронен фиш.

Случката е станала на 1 юни т. г. в София на бул. „Ботевградско шосе“. Според електронен фиш с номер 7568067, в 18 часа при ограничение от 50 километра в час „Ауди“ с номер СВ7969СН е преминало със 81 километра в час (след приспадане на 3-процентния толеранс), което е превишeние от 31 километра в час. Установен е собственикът на колата – Станислав С., и му е наложена глоба в размер на 800 лева, съответно при плащане до 14 дни – редуцирана до 560 лева.

Дотук процедурата е стандартна и нямаше да има нищо нередно или забавно, ако не беше и доказателството от катаджийската камера. На нея се вижда, че „Ауди“-то изобщо не е участник в движението, а се вози „на гърба“ на бял лекотоварен репатрак, пише сайтът.

В момента Станислав С. обжалва наложената му глоба. Според юристи, до които се допита Lupa.bg, тя най-вероятно ще бъде отменена.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!