Варненската полиция разкри незаконна кланица край село Въглен

Отдел „Икономическа полиция“ на ОДМВР – Варна, съвместно с екипи на Енерго – Про, ВиК – Варна и ОДБХ – Варна са извършили днес акция в база, находяща се в землището на с.Въглен, община Аксаково. При нея са задържани двама мъже, съобщиха от полицията.

Според данни до момента, 40- годишен варненец и негов приятел от с. Слънчево, на 59 години – криминално проявен, са отглеждали множество животни – прасета, овце и кокошки. Полицаите установили три хладилни фургона, в които са открити и иззети замразени меса и месни продукти с общо с тегло около 1000 кг., предназначени за продажба.

Служителите на Енерго – Про се установили, че в базата има 6 незаконни присъединявания към електропреносната мрежа, а екипите на ВиК-Варна са констатирали нерегламентирано свързване и ползване на водопреносната мрежа. Задържаните не са представили документи за дейността в обекта, нито разрешително от ОДБХ – Варна.

Иззетото месо ще бъде унищожено в екирисаж. По случая е образувано досъдебно производство, което е докладвано на дежурен прокурор.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!