15 години и 150 бона кръвнина за младия Алекс, убил другар по чашка

23-годишният Алекс П. е признат за виновен за умишлено убийство, извършено от него с особена жестокост. Той е осъден на 15 години затвор при строг режим на изтърпяване. Уважен е гражданският иск в размер на 150 000 лева.

Припомняме, че кървавият екшън се разигра на 1 февруари 2022 г. Подсъдимият Алекс П. заедно с Илиян И., консумирали алкохол пред магазин в центъра на село Горно Церовене. Впоследствие двамата тръгнали по ул. „Главна“. Пред една от къщите имало складирани на купчина дървени трупи, пише Bulnews.

Под въздействие на алкохола и агресивния си характер, Алекс взел едно дърво и нанесъл с него силен удар на авера си в областта на главата. Пострадалият паднал, а подсъдимият продължил да му нанася множество удари и дори скачал върху тялото му, се казва в документите по делото.

След тези действия Алекс потърсил помощ от живееща наоколо жена, като я помолил да вдигнат Илиян. Свидетелката обърнала внимание на следите от кръв върху пострадалия и около него. Казала на подсъдимия за предположението си, че мъжът е мъртъв. Видимо уплашен от случилото се, младежът заявил, че го намерил паднал пред къщата й.

Подаден бил сигнал на телефон 112, след което на място пристигнали полицейските служители.

В хода на разследването са били събрани доказателства за виновността на младия мъж към жестокото убийство.

Осъдителната присъда подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!