Читател на „Будна Варна“: Шофьор на автобус, който превозва децата ни, пуши без срам

Баща съм на дете от ОУ „Ангел Кънчев“ гр. Варна. От днес в продължение на две седмици, децата имат организирани летни лагери и фирмата наета за превоз е „Ченсфилд“.

Приложено изпращам снимки направени днес 05.06.2023 около 0820ч на два автобуса, в които водачите им пушат на шофьорските места.

Автобусът с регистрационен номер „В 2165 ВХ“ беше паркиран в колона с другите автобуси изчаквайки децата, а автобусът с регистрационен номер „ В 2892 ВХ“ беше заснет чрез видео регистратор в движение, минутка след направените снимки на първият автобус. Поради тази причина и качеството не е много добро.

Искам да подчертая, че същата фирма беше ангажирана с превоза на децата миналата година за летните им лагери и тогава отново поради пушене в автобусите съм подал два сигнала към фирма „Ченсфилд“. На 15.06.2022 съм изправил писмен сигнал до фирмата превозвач с прикачени снимки на водача и регистрационен номер – прилагам копие от емайла за Ваша информация с прикачените снимки. Няколко дни преди 15.06.2022 год. съм подал и устен сигнал по телефона към фирмата превозвач – обратна връзка не получих никаква…

Също така бих искал да отбележа, че когато спрях да снимам водача на автобус с регистрационен номер „В 2165 ВХ“ и го попитах, защо пуши в автобус, в който след малко ще се качат деца, доста нагло и арогантно ми заяви, че няма пътници в автобуса към момента…

Считам, че не спазването на елементарни законови разпоредби и норми на поведение са недопустими особено, когато става въпрос за деца. Как аз като родител мога да съм спокоен или поне да вярвам, че автобуса, в който ще се качи детето ми, шофьорът няма да е пил?

Изпратил съм вече e-mail до РЗИ-Варна, Министерството на Здравеопазването и ИА АА-София, с молба на фирмата превозвач и нейните шофьори да бъдат наложени най-сурови глоби позволени от закона, защото както съм описал по-горе, това е тенденция и очевидна порочна практика, а не единичен случай.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!