Варненка: Намерих си плаж в САЩ, ето какво би ме накарало да се върна на варненския

Бурна дискусия се разви в социалната мрежа след като варненка коментира какво би я накарало да се върне на варненски плаж, споделяйки какви елементарни удобства има на Вирджиния Бийч, САЩ, като душове на всеки 50 метра, за да си измиеш краката от пясъка, големи кошове, ежедневно почистване на пясъка и още. Ето какво споделя Ивелина Шейтанова, заедно със снимков материал от рано сутрин, макар и мрачно, службите за чистота работят от 4:00 сутринта до 9:00 часа.

Идвам си всяко лято във Варна, но съм намерила и плаж в САЩ, който ме кара да си мисля за родния град. Ето някои идеи, които ще ме накарат да се върна:

1. Алея край морето, разделена за пешеходци и колелета. Без коли.

2. Тоалетни, душове и питейна вода на всеки 100 метра.

3. Премахване на всички “временни” постройки по плажа и около алеята. Хората идват тук за спорт, отдих и семейна разходка, а не да слушат чалга и пият алкохол.

4. Изчистване на пясъка от всички метални и циментови 50 годишни остатъци. Чадъри и шезлонги под наем се събират и поставят по желание нас клиента. Всеки е свободен да избере къде да плажува.

5. Ежедневно почистване на пясъка с трактори и сито.

6. Паркинги извън Морска градина.

7. Забранено за кучета от 10 сутринта до 8 вечерта.

8. Озеленяване на площите.

9. Достъп навсякъде за инвалиди.

10. Големи кошове за боклук, които да побират всички отпадъци.

Ето снимки като пример от Вирджиния Бийч, където прекарваме нашите лета. Дано и Варна да се развие в тази насока.“

И добавя: „Може да се научим да уважаваме хората, природата, не цапаме и рушим, не обиждаме, чистим след себе си и обираме фасовете след нас, не плюем по хора и тротоари, работим здраво …… много е трудно за манталитета ма българина. И рая да ни дадат, на кочина ще го обърнем!“

Без автомобили

Достъп за инвалиди

Душове за измиване на тяло на всеки 100 метра

Душове за крака на всеки 50 метра

Големи кошове за боклук на всеки 20 м по алеята

Фонтан с вода за пиене на всеки 50 метра

Коментарите след снимките заваляха в различни крайности:

Yuri Petrov: ами то като няма никой по алеите няма и кой да замърсява предполагам.

Ivelina Cheytanova: глупости, снощи имаше турнири по скейтбординг, катерене на стена, колелета , баскетбол. Всичко свърши в полунощ. Хората спят още. Но чистачите си вършат работата.

…..

Нина Илиева: Някога на Златните беше чисто и хубаво.На градския плаж си имаше душове,градината беше чиста,имаше чешми и тоалетни,с минимум търговски обекти и плаж с кални бани и минерална вода.

………

Natalia Pamukova: Чисто и удобно, но красиво? не! Няма природа, няма я душата… варненските плажове са живи, въпреки всичките си недостатъци! Трябва само да ги подредим и пазим!

……

Елена Иванова: Доста хотелчета на първа линия във Вирджиния бийч.

…….

Aleksandrina Aleksieva: Идеи имаме всички…..България не е САЩ обаче

……….

Meli Petrova: Варна е хубав и неподдържан град. Инфраструктурата е под всякаква критика. За мръсотията да не говорим. Човек свикнал на ред и чистота, трудно би живял тук. Нещата със САЩ са несравними.

…..

драгомир паскалев: Ако направят всичко това какво ще откраднат?

….

Zlatko D. Pavlov: Айде постой си във Върджиния

……

Пламена Златева: Ако се изчистят фасовете плажната ивица ще намалее

Здравко Йорданов: стой си при краварите тука си е балкански манталитет и не ща да се променя…на баба ми керемидите са по стари от твойта Америка…

……

Ventsislav Dimitrov: То в Испания си е така както го описваш тука едва ли ще стане за съжаление.

Този плаж е едно към едно, като Албена. Даже архитектурата на сградите е също толкова ретро. Щом това от снимките ви харесва, значи и там ще ви хареса.

А относно Варна – струва ми се, че или отдавна не сте се прибирали или компанията ви не си е заслужавала, но определено знам, че подценявате нашите плажове.

Ivelina Cheytanova: Варна е моя град. Ще идвам, докато мога 🙂 Простотията не е по-силна от носталгията. Но знае ли човек, нещата прогресират надолу. – коментира авторката.

източник: Морето.нет

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!