На „Златните“ туристи няма

Туристи липсват в близкия до Варна курорт „Златни пясъци“ в началото на летния туристически сезон, но за сметка на това има строежи, видя проверка на Детектив Имот.  

В края на март хотелиери от курорта „Златни пясъци“ изказаха силното си притеснение за предстоящия летен туристически сезон. Голяма част от тях споделиха, че няма да могат да издържат финансово и държавата трябва да предприеме спешни мерки за бранша и заговориха дори за фалити.

В курорта очакват първите туристи след средата на юни. „Губим крилата на сезоните, активният остава юли-август. Това означава свиване на заетостта. Очакваме туристи от Румъния, Полша, Сърбия и Германия, откъдето записването все още е много слабо. Загубихме чартърните полети с бездействие от държавата – обещавахме 35 евро на седалка, но това не се реализира“, разкри пред NOVA Станислав Стоянов – зам.-председател на Съюза на хотелиерите на „Златни пясъци“. 

„Паркоместата в целия комплекс „Златни пясъци“ са ограничени и много от хотелите отказват резервации. Това води и до отлив на туристи, което е напълно разбираемо при положение, че не могат да ти осигурят място за паркиране на автомобила, с който си тръгнал на почивка“, заяви по-рано Стоянов пред БНР.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!