Бой в парламента

Физически сблъсък между депутати в Народното събрание след декларация на „Възраждане“. Те отново призоваха „Продължаваме Промяната“ да напуснат парламента, защото са показали как държавата е завладяна от чужди посолства. Скандалът бе предизвикан от Явор Божанков от „Продължаваме промяната“.

От ПП-ДБ контрираха, че те пък са проруска партия. Започна размяна на реплики, които прераснаха в бой.

Народните представители решиха да разгледат утре на второ гласуване промените в Закона за съдебната власт, внесени от Министерския съвет, който според програмата беше първа точка за днес.

В дневния ред е записан проект на решение, с което Министерският съвет се задължава да изготви доклад във връзка с изпълнение на решение на Народното събрание  от 12 януари,  според което правителството трябва да промени Плана за възстановяване и устойчивост в част „енергетика“. Вносители на проекта са депутатите от „Възраждане“.

„Говориха за меки китки, двамата с Цончо и г-н Костадинов най-много ни съмняват в това отношение“, изцепи се депутатът от ПП срещу „Възраждане“. Освен това ги обвини, че са истинските национални предатели и са проводници на пропагандата на Путин. И веднага бе наобиколен от депутатите на Костадин Костадинов. В блъсканицата един депутат взе да размахва и счупените си очила, а председателстващият Росен Желязков обяви почивка. 

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!