Куриоз! Държавата плаща 600 лева за… дрогата на комарджия

„Отидох в казиното, там се видях с братовчед ми. После дойдоха полицаи и ни извършиха обиск. Намериха пакетче с остатъци от амфетамин. Не разбрах какво количество съм държал – 2 грама или 0,03 грама?!“.

Това обяви в съда родопчанин, след което данъкоплатците ще трябва да му заплатят 600 лева. Сумата за направените разноски по делото, след като магистратите отмениха наказателно постановление, с което му е била наложена глоба в размер на 2000 лева.

Случката е от декември м.г. в град в периферията на региона, предава местният 24rodopi.com.

Мъжът бил в игрална зала, когато му била извършена проверка. Малкото количество дрога в него обаче накарала прокуратурата да спре досъдебното производство и да прати материалите за налагане на административно наказание към местната Здравна инспекция по Закона за контрол на наркотичните вещества. От там пък определили солената глоба.

В хода на обжалването били открити пропуски в описаните количества дрога. Остатъците от амфетамин били оценени на 75 стотинки, след като бе преценено, че грам от същата дрога на улицата се продава за 25 лева.

В крайна сметка съдът отмени санкцията, като я замени с предупреждение, че на родопчанина ще му бъде наложено друго наказание при извършване отново на административно нарушение в срок от една година.

Държавното ведомство ще трябва да плати разходите по делото на мъжа.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!