Извънредно! 13 души са в болница след катастрофа на автобус край Бургас

13 души са пострадали и са откарани в различни болници в Бургас. Според първоначалните данни на полицията, шофьорът е заспал.

Автобусът се е връщал от екскурзия в Австрия. Малко преди да слезе от магистралата в посока Бургас се удря в билборд, след което се преобръща в канавката.

„Връщахме се от Австрия. Нормално си пътувахме, всичко си беше нормално, не знам как се случи. Усетих едно тресене на автобуса. Имаше и писъци, имаше и паника“, обясни Ивелина Цонева, пътник от автобуса.

„Установено е, че в автобуса има 17 пътници, двама шофьори и стюард. Направихме организация за движението, така че да може да се минава безпрепятствено по автомагистралата“, посочи ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас.

„Добрата новина е, че нямаме смъртен случай. До момента осем човека вече са извозени в спешния център, преглеждат се, имат травми, но всичките са живи. Пътуват за Бургас и за Варна, екскурзия“, каза Димитър Николов, кмет на Община Бургас.

Петима души са в по-тежко състояние с черепномозъчни травми, но без опасност за живота. Според полицията, вероятно шофьорът е заспал зад волана.

„И аз не не какво се случи. Нямам спомен, нищо не помня. Помня вече като бях обърнат. От последната смяна нямам и два часа карам“, каза шофьорът на автобуса Дамян Василев.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

Упровителят на фирмата превозвач Николай Динев обясни пред БНТ, че шофьорите са били двама и са се сменили в Пловдив.

снимка: Нова Тв

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!