Момичета изкарват по 3 стотака от райски газ, обикалят с чанта с капсули

По 200-300 лева изкарват на нощ момичета, които продават балони с райски газ по клубове и дискотеки. Това научил в. „Телеграф“ от свои източници. Сумата се заработва само от бакшиши, като отделно има и хонорар от работодателя, който е в рамките на 50-60 лева.

В някои заведения търсят момичета за продажба на балони на трудов договор, като официално те се водят сервитьорки или барманки. Има обяви за набиране на персонал в социалните мрежи, като пише: „Търсим сервитьори, бармани и други“, а след това има стикери с балони, което трябва да подскаже на потенциалните кандидати точно за какво иде реч.

На места има твърдо заплащане, а има такива, които работят с процент от оборота. Например, ако са заработени 1000 лева, на момичетата им дават процент от тази сума, а при отчета освен парите те трябва да покажат и празните капсули от продадените дози.

В заведението момичетата, наети за продажба на балони, обикалят, а клиентите могат да ги разпознаят по това, че имат тениска или шапка с логото на самото заведение. На кръста имат чанта, в която държат капсулите, а в ръката флакон, който е във формата на пистолет.

Външни лица и клиенти на заведението нямат право да внасят отвън капсули и флакони, както е и с алкохола. За наличието им се следи на входа от охраната. Запознати разказаха, че в момента цените на балоните са между 5 и 8 лева за брой. Преди, когато нашумяха, бяха по-скъпи, споделят момичета, които често се забавляват с райски газ. Има и дискотеки, в които цената на балона е 15-20 лева.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!