Гешев погна Бойко Борисов и Мария Габриел

Войната с главния прокурор се разраства и вече взима конкретни измерения, след като ръководената от Гешев институция обяви, че разследва сигнали на граждани срещу Бойко Борисов, Мария Габриел, двама от прокурорите, които поискаха  оставката на Иван Гешев. Ето какво написаха на сайта на прокуроатурата:

Във връзка с поетите ангажименти за предоставяне на обективна информация на българското общество, Прокуратурата на Република България уведомява, че:

През изминалата седмица във Върховна касационна прокуратура са постъпили:

– два сигнала от гражданин, съдържащи твърдения за противоправни действия на членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет – К.Ч. и Г.К. (Явно става въпрос за Калина Чапкънова и Георги Кузманов, които подписаха искането за освобождаването на Гешев. И двамата са от Бургаската прокуратура.)

– сигнал от сдружение, съдържащ твърдения за използвано общинско жилище в гр. София от бивш член на Европейския парламент – М.Г. (Мария Габриел – срещу нея бе подаден сигнал от социалисти от сдружението „Дискусионен клуб за социална местна политика“)

– сигнал от гражданин, съдържащ твърдения за пренесени в началото на 2021 г. през границата на страната към чужда държава огромни суми в български левове чрез използване на летателни средства на Държавен авиационен оператор (старо име „Авиоотряд 28“). (Вероятно става въпрос за твърдението на Бойко Рашков, че чували с пари от магистрала „Хемус“ са били откраднати, а според Осман Октай, са изнасяни от страната чрез авиоторяда – той твърди това в интервю за близкиа до Цветан Василев сайт Фрогнюз.)

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!