Кметът Портних обеща ремонтът на сцена “Филиал” да приключи до края на годината

Започналият с голямо закъснение ремонт на театралната сцена “Филиал” във Варна се движи по график и ще приключи най-вероятно до края на годината. Това съобщи кметът Иван Портних при посещение на обекта днес. Той обясни, че допълните 1,7млн. лева, които общината даде допълнително за ремонта са изпълнили функцията си навреме.

“Така няма да загубим европейските средства и проектът ще бъде реализиран, надявам се до края на годината“, каза кметът.

Една от най-сложните задачи предстои през юни, когато покривът на сградата ще бъде отворен, за да бъде поставен през него нов резервоар за гориво.

Иначе до момента са изградени конструкциите, на които ще бъдат поставени новите и по-модерни инсталации на сградата, обясни представител на строителната фирма. Някогашното заведение на гърба на историческата постройка е разрушено.

Според директорът на ТМПЦ Даниела Димова, за екипа на варненския театър е най-важно е качественото изпълнение на сцената, която ще се върти.

Заедно с това ще бъде направено и модерно сценично осветление и озвучаване, което ще увеличи възможностите, които постановчиците ще могат да използват в спектаклите.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!