В дербито на Варна победи футболът

Едва ли някой си е представял, че дербито на Варна няма да премине под знака на очакванията, закачките в двата лагера и не на последно място изпъстрената с разнообразие и пламенна хореография в двете агитки. През есенния полусезон спартаковската агитка показа категорично, че след 14-годишно отсъствие не е забравена историята от тези двубои с впечатляваща визия.

На „Тича“ домакините също предложиха нещо уникално, което със сигурност вдъхнови Черно море към заслужена победа! А най-хубавото е, че всичко бе цивилизовано извън стадиона, преди и след края на срещата, гарнирана с пет гола и заплетени ситуации пред двете врати, които нажежаваха до краен предел трибуните! Черно море бе по мотивирания отбор, който знаеше по какъв начин да изкове победата и да не разочарова публиката си, но и Спартак показа убийствена ефикастност в контраатакуващ стил на висока скорост. И докато Черни море вече доста години е фактор в първенството с изключително силно присъствие на Илиан Илиев, който е част от историята на клуба и като играч, ми се иска да наложа ударение върху тима на Спартак не само за това дерби, но и за цялостното представяне в редовния сезон.

В отбора има интересни играчи, които загатнаха за потенциала си, но явно това не е годината на Спартак. През зимата бяха привлечени доста нови футболисти, които безспорно показаха в отделни срещи модерен, нападателен футбол, но това не бе достатъчно отбора да се отлепи от дъното. Сега идват и мачовете на истината, където Спартак ще се сблъска с отбори, които не по-малко желаят да останат в Efbet лига.

И като споменах, че в отбора има интересни играчи, трябва да започна безспорно с откритието Ромеш Ивей, чиято бързина и скоростна техника могат да поставят в шах всяка противникова отбрана. Панамският национал наскоро заяви, че се чувства чудесно в отбора. Харесва Варна, а това е някаква гаранция,че може да остане в отбора дори и тима да изпадне във Втора Лига. Опитът на играчи като Сашо Цветков и Виктор Митев е нужен. В мача срещу Черно море Сашо Цветков доказа, че силата му е в центъра на битката като полузащитник, а Виктор Митев като ляв хаф бек показа най-голямо постоянство измежду всички.

Нападателите Жоао Марио и Лерой Микел имат наистина добра визитка и опит по европейските терени, но явно адаптацията към отбора се осъществява по бавно. Голмайсторът на тима Денис Баланюк имаше страхотни проблясъци, но пропуски в някои срещи не му осигуриха нужния комфорт сред феновете!

Има и трима играчи, които са преотстъпени и едва ли ще останат в отбора-Луан,Евандро и преотстъпения от Лудогорец халф с голямо бъдеще Иван Йорданов. Каквото и да се случи до края с отбора при така развилата се ситуация,няма да е изненада. По важно е, че амбициите на Президента на клуба Павлин Николов не спират до тук. С огромните подобрения в спортната база на клуба и желанието му да се инвестира в младите играчи показа нагледно,че клубът ще продължава да живее.

Навремето кралят на футбола бе казал: „Всяко дете по света, което тренираше футбол, искаше да прилича на Пеле. Ето защо имам голяма отговорност към всички тези деца да им покажа не само да бъдат добри играчи, а как да се изградят като личности“. На великия Пеле със сигурност трябва да се доверим, както и на вярата, че дербитата няма да отсъстват за дълги години от футболния календар, а ще продължават да ни вълнуват и вдъхновяват!

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!