ПП и ДБ искат отмяната на шествието на Безсмъртния полк във Варна

Градските организации на партиите в коалицията „Продължаваме  промяната – Демократична България“ Варна изпратиха декларация до кмета на града Иван Портних, в която настояват да бъде отменено шествието на „безсмъртния полк“ във Варна.

Ето и целият текст на декларацията:

ДО: Г-Н ИВАН ПОРТНИХ КМЕТ НА ОБЩИНА ВАРНА ДЕКЛАРАЦИЯ от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ – ВАРНА

Във връзка с планираното на 9 май 2023 г. шествие на т. нар „безсмъртен полк“, от Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ настояваме проявата да бъде забранена на територията на гр. Варна.

През изминалата година този военен парад бе забранен в много държави заради агресията на Русия в Украйна, като кметът на Рига дори го нарече „фестивал на смъртта“.

На шествието в центъра на гр. София имаше символи KGB и Z, руски знамена, портрети на Путин и Рамзан Кадиров.

В средата на март 2023 година Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин. Това е ясен знак, че прояви, подкрепящи държава спонсор на тероризма, са неприемливи на територията на държава членка на ЕС. Само една от причините за забрана е обявлението за събитието, което гласи: „Единствените знамена, които са разрешени при провеждането на полка са знамената на България, Русия, на Победата и на СССР.“

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!