Жертва на домашно насилие: Държеше ме за косата и ме биеше с юмруци

25-годишната Траянка Атанасова, жертва на домашно насилие, разказа историята си преди около седмица в социалните мрежи. След поредния случай на тежък побой от бившия ѝ съпруг, извършен на улицата и пред очите на 4-годишния им син, Траянка потърси помощ за издаване на заповед за незабавна закрила, защото се страхува за живота си. В интервю за „120 минути“ тя призна, че кошмарът започнал преди години – първо психически, а след това и физически.

„Всичко започна, когато забременях. Започнаха семейните скандали. Първо – психически тормоз, после – физически. Започна се с шамар, после удари и побой. Изпадала съм в безсъзнание, когато бях бременна в осмия месец“, каза младата жена.

Когато ражда сина им, Траянка решава, че не иска детето да е свидетел на скандали и насилие и е поискала и получила развод. Контактите с бившия ѝ съпруг продължават заради детето. Търсил е детето понякога, когато той реши. Преди последния побой, след който жената подава сигнал в полицията, бащата не е търсил сина си една година. Виждат се, за да даде детето, заплашва я, че ще подаде сигнал, че не му дава редовно да вижда сина си. Тя му отвърнала, че всъщност той е този, който не идва да вижда редовно детето, нито плаща издръжка.

„Той каза, че няма аз да му казван кога да идва да взима детето. Удари ми шамар, свлякох се на земята. Започна да ме влачи за косата… С едната ръка ме държеше за косата, а с другата ми биеше юмруци“, разказа Траянка Атанасова.

Тя признава, че дълго е търпяла насилието, преди да подаде сигнал. 8 месеца след развода се е върнала при бившия си съпруг. Стигнало се и до счупено ребро.

„Търпяла съм, защото исках детето ми да има баща“, споделя жената.

Траянка се оплака и от първата реакция на полицията и смята, че без намесата на медиите, нямаше да се стигне до ограничителната заповед и тя щеше да е поредната жертва на съпруг насилник.

Припомняме, че този уикенд пък дойде новината за поредната жертва на домашно насилие – 43- годишна жена бе открита мъртва в дома на съпруга ѝ в Перник. 41-годишният Димитър Димитров е задържан за умишлено убийство.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!