Клането остави две деца без майка

Поредната жертва на домашното насилие у нас – жена – е на 43 години. Убийството е извършено в Перник. Задържан е съпругът на жертвата, срещу когото вече е била издадена ограничителна заповед, припомня bTV.

Трагедията се е разиграла в най-големия квартал в града „Изток“. Димитър Димитров е причинил смъртта на съпругата си Анита Димитрова. По първоначална информация това се е случило чрез намушкване с нож.

Семейството има две деца, които остават на практика сираци с мъртва майка и баща, който ще лежи години в затвора.

Окръжна прокуратура – Перник привлече в качеството на обвиняем Димитър Д. – Мите Миньорецо (на 41 години) по досъдебно производство, образувано за извършено престъпление по чл. 115 от НК – умишлено убийство. На този етап от разследването е установено, че на 29.04.2023 г. в гр. Перник Д.Д. причинил смъртта на съпругата си А. Д.

Мястото на инцидента е обследвано. Предстои аутопсия на тялото на жертвата.

„За съжаление това е голяма битова трагедия, завършила с фатален край – убийството на наша млада съгражданка. След малко има брифинг на прокуратурата и полицията по тази тема. Те ще изнесат и основната информация“, обясни Мартин Жлябинков, който е секретар на община Перник.

Той обясни, че съседите са изключително притеснени от случилото се. Децата към момента са при баба си и дядо си.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!