Откраднаха скъпа кола с чуждестранни номера

За пореден случай на автокражба сигнализира потърпевш в социалната мрежа Facebook. Гражданин разказва, че колата му била открадната в столичния квартал „Овча купел“. Посегателството било извършено през нощта на 28 април, твърди Дениз Ахмедов.

Мъжът призовава всеки, който има информация, да сигнализира. Той споделя и снимки, на които се вижда откраднатият джип „Хюндай“, пише GlasNews.bg.

На кадрите се вижда, че колата е с чуждестранни номера.

Припомняме, че през нощта на 27 април гражданин събщи и за друга кражба на кола. Тогава от кв. „Гео Милев“ бе откраднат джип „Мерцедес“.

В края на месец февруари тази година се проведе мащабна акция срещу автоджамбазите в страната. Тя се проведе в София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница, а по време на акцията бяха идентифицирани десетки замесени в схемите за кражби на коли.

Властите разкриха и начина на работа на апашите.

„Около 80% от автомобилите, откраднати у нас, се разфасоват по този начин. Останалите 20% от скъпите марки се изнасят с фалшиви документи предимно към Русия. Това е канал, който работи в момента. Ние смятаме да го пресечем и да не допуснем действието му“, заяви тогава директорът на Национална следствена служба Борислав Сарафов.

Сарафов разкри, че кражбите се извършват през късните часове на денонощието – между 24:00 часа и 05:00 часа. Определени участници закарват автомобила в някоя работилница, където ги очаква бригада от 10 души. Те, в рамките на 3-4 часа, се нахвърлят като „пирани“ върху колата и я разфасоват до последния детайл. Впоследствие частите се продават.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!