Благотворително състезание в памет на Аертон Сена организират във Варна

Картинг писта „Варна“ съвместно с Картинг писта “Лаута” за поредна година организира благотворително картинг състезание в памет на легендарния пилот във Формула 1 Аертон Сена, който загина на 1 май 1994 г. на писта „Имола”.

Съзтезанието ще се проведе на 1 май (понеделник) на картинг пистата във „Виница“.

От 10:00 до 12:00 часа се провеждат квалификации, а в 12:30 часа започва състезанието с попаднали в ТОП 20 по време квалификациите.

Всички събрани средства от квалификациите и състезанието ще бъдат дарени за благотворителност в подкрепа на кампанията

”Живот за Мишо”.

Михаил е едва на 8 години с огромно желание за живот. Но на 13 март 2023 г. за него започва един истински кошмар. Той не може да движи лявата си ръка и няма усет. Същото се случва и с левия му крак. След консултация с невролог е приет в детско отделение в Плевен. Направени са множество изследвания и ЯМР. Лекарите там не могат да помогнат за неговия случай, тъй като се съмняват в най-лошото. Михаил е транспортиран по спешност в София, болница УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, отново е направен ЯМР. Открити са няколко тумора в мозъка, както и най-коварния стволов тумор.

На 23.03.2023 Михаил влиза за първа операция (биопсия от стволовия тумор) и същевременно биват изрязани мозъчни кости и имплантирана титаниева мрежа за декомпренсация.На 04.04.2023 се осъществи втора операция за поставяне на клапа. Още не знаем какво предстои със сигурност и колко ще стоим в болницата. Лъче и Химио терапия след зарастване на раните. За сега лекарите казват, че се отнася за генетична неврофиброматоза.

Нека помогнем на Мишо да живее, да запазим усмивката му и вярата в доброто!

БАНКОВА СМЕТКА:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG28BUIN95611000712339

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Михаил Илиянов

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!