УЕФА полудя: Финалът на Шампионската лига се мести в САЩ

Финалът на Шампионската лига може да се проведе в Съединените щати в бъдеще, тъй като Европейската футболна централа се стреми да се възползва от нарастващата популярност на футбола в страната, каза президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Най-важният мач в европейския клубен футбол никога не се е провеждал извън континента от началото на турнира на шампионите през 1955 година, но Чеферин каза, че прекъсването на традицията е напълно възможно.

„Обсъждаме тази идея, но тази година финалът е в Истанбул, догодина е в Лондон, а 25-та в Мюнхен и след това това ще видим“, каза Чеферин пред подкаста  Men in Blazers.

„Футболът е изключително популярен в Съединените щати в наши дни… Американците са готови да платят за най-доброто. Така че те ще гледат европейския футбол, както любителите на баскетбола в Европа следват НБА.

„Това, което ме шокира е, че финалите на Европейското първенство бяха гледани от повече хора в Съединените щати, отколкото финалите на НБА… За 30 мача от Европейското зрителите бяха като зрителите на Супербоул“, каза още Чеферин.

Той добави, че часовата разлика е проблем, особено ако се играе следобед на тихоокеанското крайбрежие, което ще доведе до началото на мачовете около полунощ в Европа.

САЩ ще бъде домакин на Световното първенство по футбол през 2026 година заедно с Мексико и Канада.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!