Спипаха дядо с 6 кила марихуана

72-годишен дядо влиза в затвора за 3 г. след присъда от Окръжен съд – Кюстендил. Възрастният човек е признат за виновен за пренасянето на близо 6 кг марихуана през границата на страната, съобщиха от съда.

Подсъдимият К. Калкан, който е турски гражданин е признат за виновен за това, че на 6 януари 2023 г., на входящо трасе при ГКПП – Гюешево, като пътник в автобус по редовната линия от Скопие – Истанбул, без надлежно разрешително е пренесъл със себе си през границата на страната марихуана, опакована в 6 пакета, с общо тегло 5 922 грама, на обща стойност 23 688 лв. За нещастие на мъжа обаче, рейсът го отвел до затвора, където за него се оказала крайната спирка.

Съдът, под председателството на съдия Йоланда Цекова одобри споразумението постигнато между Окръжна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия, като наказанието е определено при многобройни смекчаващи обстоятелства, предвид възрастта и тежкото здравословно състояние на подсъдимия. Съдът определи първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода“.

Съдът приспада времето, на предварително задържане на обвиняемия, считано от 6 януари, до влизане на споразумението в сила, като един ден задържане се зачита за един ден „лишаване от свобода“.

Определението е окончателно.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!