Хванаха 19-годишна с 3 кг кокаин, грози я разстрел

Млада жена на 19 години е заплашена от смъртно наказание чрез разстрел, след като бе заловена от властите на международното летище в Бали да пренася наркотици.

Мануела Фариас от Бразилия е била заловена от летищните власти с 3 кг кокаин в багажа си, когато кацнала на индонезийския остров в началото на тази година. Преди това тийнейджърката успяла да мине безпрепятствено през летищата в Бразилия и Катар, преди накрая да бъде заловена в Бали.

След като изкара последните три месеца в ареста по обвинение за международен трафик на наркотици, прокуратурата настоя през миналата седмица момичето да получи възможно най-тежкото наказание, предвидено в закона, ако вината й бъде доказана. Наказателният кодекс на Индонезия е повече от суров що се отнася до трафика на наркотиците – Фариас може да бъде екзекутирана чрез разстрел, или да бъде осъдена на доживотен затвор, ако се признае за винова.

Според обвинението е ясно, че Фариас работи с наркотрафиканти, докато адвокатът ѝ твърди, че клиентката му е била „подмамена от хора, на които е вярвала“.

В крайна сметка делото бе отложено за края на месеца, тъй като сега разследващите проверяват въпросните лица, които по думите на Фариас ѝ предали дрогата.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!