Варненци: Кметът Портних тихомълком ни натовари с по-висок данък

В отчетите на община Варна винаги на първо място се посочва като постижение, че данъчната тежест за гражданите година след година си остава една и съща.

На този фон обаче жители на някои райони масово се жалват, че данъка за имота им се е вдигнал тази година. И причината за това е такса смет.

Наш читател, който живее в района на Горна Трака, ни изпрати сигнал, от който ясно става какъв е проблемът и защо собствениците на имоти там протестират. Ето какво обясни той:

“Накратко – тази година данъкът на имота, в който живея, е по-висок. Проверих защо – защото кметът издал заповед, според която тук имало сметосъбиране. Говорих с данъчното, казаха – вземи си служебна бележка, че няма сметосъбиране и ще ти оправим данъка. Та поисках въпросната бележка и в нея пише, че имало. Питах жената на гишето – и сега какво следва. Каза – пиши до кметството. Писах – още чакам отговор. Най-близките казани за смет са на 650 – 700 метра”.

“Въпросът не е в увеличената такса, а че пак правят, каквото искат и това не се отнася само за мен, а за още доста имоти”, коментира нашият читател. Той изпрати и схема на района, в който живее и местата, където са контейнерите. Те са обелязани със сини точки.

Той коментира също, че при увеличена такса смет, общината трябва да направи нещо повече от това просто да остави контейнери.

Той подчертава, че най-малкото районът трябва да се почиства в частта извън частните имоти, а това изобщо не се случва.

Според читателя ни, проблемът, от който се оплакват много варненци, е създаден от заповедта на кмета Иван Портних, с която на практика такса смет се увеличава, въпреки постоянните твърдения на общината, че не е допуснала увеличение на данъчната тежест за варненци.

източник: Петел.бг

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!