Варненец: 21 години живея във Варна и съм възмутен от уж „гражданите“, които са дошли от село, като мен, но аз поне пазя!

Четири години след откриването на мащабния булевард „Васил Левски“ във Варна, трите пешеходни надлеза над него се намират в лошо състояние. За това сигнализира зрител на bTV.

Асансьорите на надлезите не работят, вратите им са надраскани, парапетите на много места са изпочупени, осветлението е откраднато.

„Имаше коментари кой е виновен – хората или общината. За мен са хората, не е общината, защото общината прави много неща, за които един лев не е дал данъкоплатецът, но за сметка на това обичат да рушат. 21 години живея във Варна и съм възмутен от уж „гражданите“, които са дошли от село, като мен, но аз поне се старая да пазя. Може да не давам един лев за това, ама поне не го руша“, каза Станчо Андреев.

„Имаше осветление, парапетът на два пъти се прави, кабелите са измъкнати за вторични суровини, вечерта тук е тъмно като в рог“, добави Мирослав Харалампиев.

„През последните месеци зачестиха вандалските прояви и кражбите на общинско имущество. В най-кратки срокове ще възстановим парапета, поетапно започваме възстановяване на електрозахранването. Налага се често да се подменят част от парапетите“, каза Тихомир Тимов, началник на отдел „Общинска инфраструктура“ в Община Варна.

Той подчерта, че поетапно във Варна се поставя видеонаблюдение в града. „Очевидно това е един от вариантите да се спре това“, каза Тимов.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!