Помните ли Стиви, който пребори рака: Добре съм, получих подкрепа от всички българи

Животът е по-силен от всичко – тези думи на днешния Светъл понеделник имат особена тежест. bTV разказва за щастливата развръзка на една драматична история.

Преди година ви срещнахме с малкия Стивън Бориславов, който се бореше с тежката болест – рак на костите. Момчето, отдадено на футбола, прояви невероятна волята за победа над болестта и трогна стотици  българи, които се обединиха, за да се съберат средства.

Сега момчето е здраво. Година по-късно екипът ни среща отново с него, за да разберем колко дълъг път е извървяло то и какво е здравословното му състояние.

Стиви вече се движеше без болки в тялото и без тежката диагноза рак на костите. Сега 14-годишното момче е здраво – преборило е коварната болест.

„Добре съм, нямам никакви болки. Движа се нормално и съм много по-добре, в сравнение с преди няколко месеца. Получих голяма подкрепа от всички българи. Родителите ми също ме окуражаваха постоянно – казваха ми да не се отказвам“, разказва днес момчето.

Болестта преобръща живота му – сега Стиви мечтае да научи чужд език, за да си намери след време добра работа. „Но най-вече искам да съм здрав“, казва още той.

Момчето е категорично, че болестта е коварна, но с вяра всичко се преодолява.

„Нито за момент не съм се притеснява, че Стиви няма да се справи. Имах притеснения около събирането на средствата, но с обща помощ и това преодоляхме. Важното е, че Стиви вече е здрав“, казва и неговата майка Елизабет Владова.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!