Работници сваляха лифт в Родопите, когато мечка застана до тях

Мечка се появи сред мъже в Родопите, докато работят: 

Мечка изненада работници, докато свалят стария лифт Малина – Снежанка на Пампорово, тъй като въпросният ще бъде заменен с по-голям и бърз, научи Plovdiv24.bg. Кадрите са направени преди четири дни.

Лифт Малина – връх Снежанка е триседалков, с дължина 2140 метра и капацитет от 1800 човека на час. Преодолява денивелация от 280 метра. Долната точка се намира на 1300 метра надморска височина, а горната на 2300.

Този лифт започва от горското стопанство наречено Малиново (или Ардашлъ) и стига до връх Снежанка. Произведен е от френска компания и работи от 1986 година. Изграден е от 25 стълба, по които е опънато дебело транспортно въже.

Скоростта, с която се движи, е 5 метра в секунда, а времетраенето на пътуването е около 7 минути. За по-висока надеждност и скорост през 2015 година е подменена изцяло механичната част на лифта.

От горната лифтова станция може да се насочите към кула Снежанка или към горната станция на лифтовете Студенец 2, Смолянски езера – Снежанка, Стойките – Снежанка. Също така лифт Малина – Снежанка обслужва пистите: „Европейската“, „Малина“, „Пампорово“, „Снежанка“.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!