Пиян шофьор на автобус пълен с деца беше свален във Варна

Полицейска проверка на шофьор, който е трябвало да вози ученици на екскурзия от Варна до Елена, е установила, че той се е качил зад волана след употреба на алкохол. Това разказаха за „Петел“ родители. Ситуацията се е разиграла тази сутрин на ул. „Антим I“, откъдето има практика да тръгват туристическите автобуси.

По разказа на очевидци преди автобусът с ученици да потегли, на мястото е дошъл екип на полицията, който е започнал да проверява шофьорите с дрегер. Така един от водачите е бил спрян да потегли, защото пробата му се е оказала положителна.

От областната дирекция на МВР във Варна потвърдиха за случая. От пресцентъра ѝ съобщиха за „Петел“, че съдържанието на алкохол е било много ниско – под 0,5 промила. Проверката е била рутинна и такива се извършват винаги, когато има транспортиране на деца. Освен състоянието на шофьорите, при тях се проверява и техническата изправност на превозните средства.

Заради това, че промилът на алкохола е бил много нисък, шофьорът не е задържан и дори не е санкциониран. Все пак обаче е взето решение той на не управлява автобуса, а да бъде сменен.  Повече от час по-късно от фирмата превозвач са изпратили друг шофьор, който да закара децата до Елена.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!