Гордостта на Портних – новият фонтан на Варна, става все по-опасен без голям ремонт

Инженер от Варна за пореден път се възмути във Фейсбук от състоянието, в което се намира гордостта на града от първия мандат на кмета Иван Портних – новият фонтан пред сградата на съда. Съоръжението беше рекламирано при появата като едва ли не чудо на техниката – пеещ фонтан, с бляскави светлини, рекордно висок воден стълб и т.н.

В последните години на новия варненски фонтан не се обръща толкова много внимание. Даже нещо повече – прави се всичко възможно, ако може гражданите да не му обръщат внимание, за да не забележат, че поддръжката му куца отвсякъде.

Инж. Ивайло Добрев вече повдигна в социалната мрежа въпроса за състоянието му около Нова година. Както знаем, тогава коритото на водоскока се покрива, а отгоре му се поставят светещи коледни фигури. Тази година обаче те бяха прибрани рано-рано, защо имаше опасност настилката да се продъни. От общината обвиниха вандали за начупени шперплат. Според инж. Добрев, а и други запознати граждани, проблемът е друг – плоскостите са изгнили, но никой не си прави труда да ги смени.

След като фонтана беше отворен наскоро, за да се подготви за лятото, ето какво пише инж. Добрев за видяното, като прилага и снимки:

Само 6 години след като го направихме, фонтан „Независимост“ показва колко Варна е зависима от безхаберието на едни служители. Така, на кратко: Липсват всички помпи, дано са за ремонт, ала ми се чини, са откраднати. Конструкцията от гнил шперплат е тотално без конструктовен чертеж, какъвто е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН по закон, камо ли ако искаме децата ни да се снимат новогодишно там.

Направена е от гнили шперплати на поне 3 години, които се чупят, не от детско краче, ами от само себе си. Рязбира се, за това са виновни вандалите, ама НЕ.

Гранитната облицовка е изпочупена в следствие глупоста на едни отговарящи за това хора – не, тя не е предвиждана да носи платформи, чиито дървени крака да стъпват връз 8 мм  гранит.

Осветителните стълбове: Големите 6 на брой са с липсващи осветителни тела, вече 3 години седи фонтана на тъмно, уж били гепани.  Как става това без вишка не ми е ясно.

Но ето малко матриал за размисъл, като последно: докато снимам малката си набоде пръста на ръждив гвоздей връз плоскостите, които вече 5 ден седят, както ги виждате „обезопасени“.

източник: Петел.бг

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!