Много голяма наша банка съобщи за възникнали проблеми

Католическият Великден ще обърка разплащанията в Европа. 

По време на Великденските празници в Европа, клиринговите системи в евро не работят в петък /07/04/2023/ и в понеделник /10/04/2023/. Това означава, че преводи в евро – изходящи и входящи ще бъдат обработвани през платежните системи на ЕС/ЕИП в първия работен ден след католическия Великден, тоест във вторник, 11/04/2023, съобщават от ОББ.

„Молим да имате предвид тази информация при нареждане на преводи в евро, както и в случай, че очаквате плащания в евро по сметките си в ОББ АД“, напомнят оттам.

Това не е прецедент и повечето банкови клиенти са наясно със забавянето на преводите в евро.

Заради почивните дни в католическа Европа, и колетните пратки могат да дойдат след очакваната дата. Според условията за доставка, посочените срокове не включват почивните и празнични дни.

Така че, ако в този период очаквате колет от Западна Европа, прибавете два дни /почивният петък и почивният утрешен ден/ и ще получите точната дата на доставка. За справка, почивен ден заради Великден има в следните държави: Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Франция, Германия, Нидерландия, Словакия, Унгария, Испания, Полша, Италия, Хърватия, Словения, Латвия, Литва.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!