Бойко Борисов за ПП-ДБ: Убеден съм, че с тези хора нищо не може да се направи

Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат на крака и с бурни аплодисменти.

Той определи случилото се в управлението на страната през последните две годсини, като конспирация.“Една много силна авантюра и конспирация. Винаги съм защитавал интересите на страната. Една от най-големите ми грешки, е че направихме „Балкански поток“, защото не дадох тръбите да заобиколят България. А направих най-модерната компресорна система в Балканите, с най-добрите американски компресори. Едно частно парченце няма, всичко е ваша собственост. Конспирация е да разсипят най-голямата народна партия в България“.

„Ние имаме всичко, от световни шампиони в спорта, до най-добрите скулптори, имаме християни, мюсюлмани, каракачани. Неслучайно на Благовещение и българския патриарх направи това изключение за нас да благослови партията“, подчерта Борисов.

„Гледахте ли клиповете? Чудовища! И мълчание… Срамота!“, обобщи Борисов във връзка със скандала с транссексуалното парти, за което Национален фонд култура, е дал 93 000 лв.

„Какво стана със санирането? Защо спряха най-добрата социална програма? Работеха само малки строителни фирми, цели заводи работеха за дограма, изолация, мазилки, хиляди строителни работници. Две години „Тракия“ не е пипната, маркират я с едни червени лентички, две години умишлено не я поддържат. Тя да е от желязо няма да издържи, една боичка няма, не се сменят мантинели“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Те ви обраха! От всеки литър взеха по 1 лв. и го пратиха на Путин. Денят, в който си отидоха Киро и Асен, цените паднаха. Помните ли това нещо? Токът стана 1000 лв., от 33 лв. на 300 стана газа, и всичко през посредници… И сега парите ги няма. Извадиха Иван Костов, аз него го уважавам, дава интервюта често. С тази инфлация поне една-две години ние не може да се излекуваме, това са негови думи. И на него му е криво, че трябва да се съберат 7 партии, за да изкарат толкова, колкото нас. Пепетата се сринаха с 10% под нас. Един сектор няма, в който нещо да е направено“, обяви Бойко Борисов.

„Те са много богати хора вече. Рано или късно офшорките ще гръмнат. Такива големи пари няма да ги остават, ще ги търсят. След изказванията на Рашков от снощи съм убеден, че с тези хора нищо не може да се направи. За каква правова държава говорим, когато излиза един комунист и започва да раздава присъди?“, каза още той.

Той увери, че ще спре нелегалния и неконтролируем внос на зърно, слънчоглед и други стоки от Украйна. Наред с това ГЕРБ ще продължава да подкрепя Украйна, зарече се Борисов. За вноса той обвини Асен Василев, който спрял износа и с това

„ГЕРБ трябва да управлява! Най-добрите експерти са в ГЕРБ“, отсече Борисов.

„България е надживяла много кризи. Аз съм ви вадил от три – гръцката, миграционната и ковид. Бюджетите ми са били винаги на излишък и винаги навсякъде са се строяло. Това са фактите. Хората ясно могат да ги изберат. Дори самият Костов го казва, че Радев е счупил институциите. Точно Радев извади тези шарлатани и те счупиха държавата. Има и други медии, добри, плашат ги с трошене на глави. А представете си, че някой наш човек ги изрече тези неща? Много тъжно… Затова в доклада се казва, че нашите медии или имат корпоративни, или други зависимости“, завърши Борисов.

„Две години безвремие доведоха до това, че вървим по разкопаните улици на Сливен, защото държавата не осигури година и половина националното съфинансиране. За нас е важно безвремието да спре. „Промяната“ се хвали колко са вдигнали доходите, а те доведоха до обедняването на хората. ГЕРБ реално увеличавахме доходите. „Промяната“ направи така, че да слушаме лозунги и да купувате в магазина два пъти по-скъпа храна. Аз не съм виждала хора с такава висока степен да лъжат и да продават надежда“, заяви бившият земеделски министър и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Сливен Десислава Танева.

„Храната е скъпа по много причини, но на първо място е нестабилността в страната. На нас ни трябва стабилен кабинет след 2-ри април. Правителство може да има само с ГЕРБ. Това е ясно на всички, дори на опонентите ни“, подчерта тя.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!