Чаша вино на ден удължава живота с пет години!

Половин чаша вино на ден може да добави пет години към живота ви! Това доказва научно изследване сред близо 1400 мъже, продължило цели 40 години! Експертите са категорични, че удължаването на живота се получава след редовно приемане на малки количества алкохол.

Специалистите са достигнали до заключението, че най-препоръчителни са до две чаши бира или вино на ден. А дългогодишното сръбване на малки количества алкохол от всякакъв вид удължава живота с около две години в сравнение с въздържателите.

Изключително важно е да се знае, че благотворното влияние на алкохола е значително по-слабо при онези, които пият по-големи количества, показва изследването, публикувано във в. „Journal of Epidemiology and Community Health“.

Резултатите от проучването категорично показват, че мъжете, които пият само вино или по-малко от половин чаша на ден, живеят около две години и половина повече спрямо тези, които пият бира и концентрати, и почти пет години повече от тези, които не пият никакъв алкохол.

Учените твърдят, че пиенето на вино се свързва с намалена опасност от смърт в резултат на сърдечен удар, инсулт или в разултат на каквото и да е друго заболяване.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!