Варненски насилник се споразумя за „пробация“

Районен съд – Варна наложи наказание „пробация“ на 64-годишен мъж за това, че в условията на продължавано престъпление – на два пъти в периода от 6 до 9 април 2021 г., не изпълнил съдебна заповед за незабавна защита, с която бил задължен да се въздържа от актове на домашно насилие спрямо дъщеря си.

Подсъдимият живеел в общо домакинство със семейството на дъщеря си, но често злоупотребявал с алкохол, като  ставал агресивен, държал се враждебно и упражнявал физическо и психическо насилие над нея.

Около година преди конкретните случаи той е бил отстраняван с решение на съда за определен период от съвместно обитаваното жилище, отново заради акт на домашно насилие, но това не му повлияло възпиращо. Въпреки връчената му нова заповед за незабавна защита, той за пореден път в посочения период осъществил домашно насилие чрез отправяне на обиди и закани срещу дъщеря си, със заплахи за  изгонване от апартамента и саморазправа с нея.

По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение, с признание на вината, Районен съд – Варна наложи на 64-годишния мъж наказание „пробация“. Пробационните мерки включват задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и провеждане на задължителни срещи с пробационни служители за срок от 6 месеца. В тежест на подсъдимия са направените по делото разноски.

Съдебният акт е окончателен.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!