Търговец за краставиците: Не ги купувайте и ще станат 2 лева!

Започнаха проверки в зеленчуковите борси в страната. Полиция, данъчни инспектори и служители на Агенцията по храните влязоха в големите тържища в София, Благоевград, Пловдив и Стара Загора. Проверяват се цените и произхода на стоките. 

Във фокуса на проверяващите в столицата попаднаха търговците на борсите в кв. „Слатина“ и „Дружба“. Борислав от години продава плодове и зеленчуци и по думите му е нормално несезонните такива да са на високи цени. 

„Естествено, че ще са на висока цена, вижте че вали сняг. Искате домати, нали се греят с гориво, да не е евтино… Ако няма интерес, ще стане 2 лева краставицата“, коментира той пред BG on Air

Основната цел е да установи произход, качество и ценообразуване на стоките. Някои от малките складове днес останаха затворени, други търговци на борсата в „Дружба“ споделиха, че са знаели за проверката още преди тя да започне.

„Това, което по-задълбочено ще изследваме, е дали има нарушение на фиска при вътрешни придобивания на такъв вид продукция. Има придобивания на реалистични цени от съседни държави“, каза гл. инспектор Ивелина Трощанова. 

Резултатът от проверката и анализът на откритите нарушения се очакват в следващите дни.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!