Взриви се сградата на руските тайни служби в Ростов на Дон

Кадър Туитър: Взривът и пожарът вероятно са следствие на късо съединение и възпламеняване на боеприпаси, които са държани на втория етаж

Пожар е избухнал в четвъртък в сграда на граничното управление на ФСБ в Ростов на Дон в Русия, съобщи ТАСС. На мястото на инцидента са изпратени части на Министерството на извънредните ситуации, над 86 души са хвърлени в гасенето на огъня, един човек е загинал, а най-малко двама са ранени, предаде OFFnews.bg.

Сградата на ФСБ в Ростов на Дон се намира на булевард „Сиверс“ 20. Според информацията в официалните руски източници пожарът е избухнал ва втория етаж в сградата на руските служби.

В социалните мрежи се появиха кадри от дрон, които показват пламъци над офисите на тайните служби, а очевидци твърдят, че преди да избухне пожар са се чули експлозии. От Министерството на извънредните ситуации на Русия твърдят, че причината за инцидента е късо съединение в електрическата инсталация.

На втория етаж, където е епицентърът на пожара се е намирал склад с боеприпаси, твърди сайтът 161.ru. Сайтът цитира източници в службите, според които на всеки 5-10 секунди се чуват взривове. Снимки от различни ракурси показват сградата обхваната напълно от пламъци, две от стените са се срутили. В близост до боеприпасите са пламнали и туби с гориво. Заради произшествието се наложи да бъдат евакуирани обитателите на жилищния блок на „Сиверс“ 26. Евакуирани са и студентите от митническото училище в близост до пожара.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!