Начало » Вълчи дол » Андон Дончев във Вълчи дол: Ние сме промяната, която хората желаят

Андон Дончев във Вълчи дол: Ние сме промяната, която хората желаят

Град Вълчи дол посрещна с пълна зала кандидатите за народни представители от Гражданско движение „Воля“. Андон Дончев, Николай Почеканов и Светлозар Чорбаджиев представиха пред симпатизантите своите мотиви да се включат в настоящата кампания, както и основните приоритети от Управленската програма на антиситемната формация на Веселин Марешки.

„Познавам г-н Марешки още от студентските години и наблюдавам как той гради своя бизнес, с какви проблеми се бори и виждам, че човек може да работи и печели добре без да прави така, че някой да страда и губи. Виждам един устремен човек, който желае доброто на народа и  държавата си, знае и има ясна идея как това може да се случи на практика.Тази негова воля, както и идеята за експертното начало в неговия екип ме мотивираха да се включа в кампанията.“ – обърна се към симпатизантите Андон Дончев.

„Ние, екипът на „Воля“, сме хора от бизнеса, хора от академичните среди, хора от народа. Този народ, който е стигнал прага на стоята търпимост. Основната ни мисия е да спрем разрухата, да спрем кражбите и корупцията. И това ще стане с качествено законодателство, с бързи и адекватни реформи в прокуратурата и съдебната система, с реално възмездие за всички тези, които са участвали в грабежите и схемите, заробили България през последните 28 години. “  – допълни Чорбаджиев.

Николай Почеканов призова присъстващите за широка подкрепа, за да се изпълни мисията за ново българско възраждане. „Въпреки успешния си бизнес и финансовото си състояние, господин Марешки влезе в битка с картелите и корупцията без да се притеснява, че това може да му донесе  негативи и проблеми. Изправи се срещу един монопол, който разполага с изключително мощен финансов и властови ресурс. Изправи се и успя, жертвайки собствената си свобода и лично време. И с тези си действия и цялостната си идея за коренни промени във всяка една сфера на живота, аз съм убеден, че той ще направи революционни промени в кратки срокове за развитието на държавата.“

Кандидати и симпатизанти обсъдиха и основните мерки за развитие на българското земеделие. Жителите на Вълчи дол се оплакаха, че по-малките населени места са замрели като развитие и с основно застаряващо население в тях, затова се нуждаят от радикални промени. За да се привлекат  младите да се върнат и останат по родните си места, в програмата на „Воля“ се дава приоритет  на проекти, насочени към малките земеделски стопанства. Насърчаване развитието на малките зеленчукопроизводители, отглеждащи български сортове и био продукция, насърчаване на овощарството и животновъдството,  финансиране и развитие на малки мандри за преработка на собствена продукция, малки фурни, малки предприятия за преработка на плодове и зеленчуци, колбасарски предприятия, розоварни, предприятия за преработване на етерични култури, стимулиране развитието на селския, културния и други алтернативни форми на туризма – това са само част от предвидените в програмата стъпки.

„Ние продължаваме, защото сме лицето на промяната, която хората желаят, не на онази промяна, която обещава статуквото“, заявиха кандидатите.“Нека си пожелаем успех заедно, защото без вашата подкрепа ние не бихме успели да реализираме волята си за развитие и благополучие на българския народ.“

 
banner
banner
Budnavarna