Кметът на Варна Иван Портних атакува Благомир Коцев, сочен като кандидат-кмет за морската столица от ПП-„Лорер“

Кметът на Варна Иван Портних атакува бившия областен управител Благомир Коцев, сочен като кандидат-кмет за морската столица от ПП-„Лорер“.

„Блокирането на част от бюджет 2022 на Варна в съда за една година е осуетило възможността за допълнителни приходи. Независимо дали това е станало заради личните политически амбиции на Благомир Коцев, или по нареждане на неговите началници, потърпевши са варненци, защото средствата от продажбата на тези имоти щяха да бъдат инвестирани в градската инфраструктура. (…) Въпросът е дали настоящият областен управител, назначен от президента, ще повтори действията на Коцев. Надявам се, че не“, заяви на пресконференция във вторник кметът на Варна Иван Портних, след като в края на миналата седмица Административният съд във Варна отхвърли оспорването от бившия областния управител Благомир Коцев (ПП), настоящ кандидат-депутат от коалиция ПП&ДБ, на решение на Общинския съвет за продажба на 16 общински имота.

Иван Портних атакува Благомир Коцев много остро: „Не знам дали Коцев го направи заради политическа поръчка или амбиции. Не знам дали е бил наясно, че аргументите му няма да издържат в съда и въпреки това е завел дело, значи действа с умисъл и за бойкот срещу Варна. Ако не е знаел – значи е некадърник. Комбинацията от двете е най-лоша“, заяви кметът на Варна.

Атаката на Иван Портних, областен координатор на ГЕРБ-Варна, срещу Благомир Коцев е в пика на предизборната кампания и като срещу вероятен опонент в битката за кмет на Варна.

Благомир Коцев е осми в кандидат-депутатската листа на ПП&ДБ, но Даниел Лорер, водач на листата, който лобира за назначаването му за областен управител на Варна, и бизнес кръгове са организирали мрежа за преференции, която може да изкачи бившия областен управител дори до втората позиция.

Според изборджии целта на Даниел Лорер е Благомир Коцев да стане депутат и да използва позицията за летящ старт за кандидатирането си за кмет на Варна.

Лорер го назначи за областен управител, за да го вкара в политическата игра. Позицията на областния управител не е печеливша платформа за кметския вот – Добрин Митев загуби изборите като областен управител.

Сега Лорер реди друг сценарий – Благомир Коцев става депутат и се кандидатира за кмет. Кирил Йорданов спечели кметския вот през 1999г., след като стана депутат от БСП.

Благомир Коцев беше сочен като номинация на „Промяната“ за кандидат-кмет на Варна, след като Даниел Лорер го назначи за областен управител.

Сценарият на Лорер обаче беше осветен в пика на предизборната кампания от „Афера“ и същия ден кметът на Варна Иван Портних скочи срещу Благомир Коцев.

Това потвърждава предположението, че след като Бойко Борисов не обяви смяна на кандидат-кмета на ГЕРБ за Варна като в София и Пловдив, Иван Портних отново ще бъде номинация на партията за кмет.

Атаката на Иван Портних срещу Благомир Коцев означава, че влиза в битката за кмет на морската столица.

bgsniper.com

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!