Румънци превземат хотелите край Варна за Великден

Хотелиерите край Варна очакват румънски туристи за Великден. Гостите ще отседнат във висококатегорийни места за настаняване, които разполагат и със спа центрове, съобщава БНТ.

Освен на румънци местните хотели разчитат и на гости от България.

Хотелите, които ще отворят в курорта “Златни пясъци”, вече се подготвят да посрещнат гостите си за Великден.

„Вече сме почти запълнени за трите дни, като сме оставили възможност за редовните ни, директни български клиенти, които така или иначе резервират в последния момент“, казва Кирил Пантелеев, мениджър на хотел.

Над 80% от резервациите за Великден са на румънски туристи, останалите гости са българи.

Според представители на туристическия бранш цените за петзвезден хотел за три нощувки от 14 до 17 април с включен олинклузив, анимация и тържествени вечери за празника, могат да достигнат и 700 лева.

„Дължат се на търсене и предлагане. След като има кой да плаща тези цени, естествено, че те са валидни. Аз се учудвам, че спорим. Не можем да ги натискаме цените. Когато търсенето се оттегли, тогава и цените ще паднат“, казва проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

По думите му съседните ни държави са изключително голяма конкуренция за бизнеса.

Не само инфлацията и разходите за енергия определят цените в туризма. Според експерти цените в туризма не бива да се понижават изкуствено, защото това ще се отрази негативно на инвестициите и на качеството на предлагания продукт.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!