Младеж във Варна задига 29 бутилки с олио от детска градина

Случаят е от жк „Владислав Варненчик“. След като е взломил врата на детска градина в квартала, оттам откраднал 29 бутилки с олио, както и 5 литра с почистващ препарат. После “се отбил” и в жилище, откъдето задигнал телевизор, компютър, музикална уредба и други вещи

Вчера в Трето РУ са получени четири сигнала за кражби. Незабавните действия на служителите на реда са довели до залавяне и задържане в ареста на посегателите, съобщиха от ОДМВР-Варна за медия “Нова Варна”.

20-годишен варненец, известен на МВР е установен, като извършител на две кражби, часове по-рано. При първата, чрез взломяване на врати, той е влязъл в детска градина в жк „Владислав Варненчик“ и е отмъкнал 29 бутилки с олио, както и 5 литра с почистващ препарат.

Във втория случая, отново чрез взломяване на входна врата и от жилище е откраднал телевизор, преносим компютър, музикална уредба, дрехи и други предмети. Вещите, обект на престъплението са върнати на собствениците им, а срещу младежът е образувано досъдебно производство.

Три часа след полунощ – снощи, е получен сигнал, че в същия квартал са откраднати няколко решетки от отводнителни канали. Бързата реакция на униформените е довела до задържането на 40-годишен, криминално проявен варненец, който бил натоварил 5 броя от тежките съоръжения.

По същото време, отново на сигнал за кражба, се отзовали полицаите от Трето РУ. Този път, на място са задържали 34-годишен, добре известен на служителите на реда варненец. Мъжът се опитал да открадне вещи от къща в жк „Победа“, когато бил хванат на място и отведен в ареста за срок до денонощие. И за двата случая са образувани досъдебни производства, които продължават под наблюдение на прокуратурата.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!