Херо: Загубихме мача след червения картон

Треньорът на Спартак обясни защо са изгубили в Кърджали.

Старши треньорът на Спартак Варна – Димитър Димитров, бе на мнение, че червеният картон на Александър Цветков е бил в основата на загубата на „соколите“ с 0:2 в гостуването си на Арда.  

„Загубихме мача, когато получихме червения картон. При численото неравенство и при проблемите, които имаме в определени зони и позиции, нашият отбор вече отстъпваше игрово. Беше въпрос на време. Заслужен успех на Арда. Ако бяхме останали с 11 души, шансовете оставаха при нас. Домакините щяха да се отворят, щяхме да имаме ситуации и възможности. Червеният картон ни принуди да променим начина на игра и домакините имаха тотално превъзходство при играта с топка“.

„Някои промени при нас бяха принудителни. В определени позиции липсва балансът, конкуренцията и дори бих казал качеството. Това се вижда на терена. Това са футболистите и с тях трябва да се подобрим към по-добро. Трябва да сме максимално мобилизирани. Сега срещу Локомотив сме длъжни да търсим трите точки, защото виждате нашите конкуренти вземат изненадващи точки на чужди терени, което е зле за нашия отбор. Зле, като чисто точково.“.

„Повиквателната на Иван Йорданов за националния отбор е атестат за неговите качества. Той е основният виновник, за да го извикат. Бъдещото е пред него. Изключително сериозно и отговорно момче със сериозни качества. Ако мога да му помогна, ще бъда радостен. Основните заслуги са си само негови“, заяви Димитров след двубоя пред камерата на Диема Спорт, цитиран и от gong.bg.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!