Ромка, осиновена преди 25 години в Америка, среща биологичните си родители в България

Биляна Грейвс Бартлет пристигна с мъжа си и осиновителката си във видинско село

Биляна Грейвс Бартлет е на 2-годишна възраст, когато е осиновена от американско семейство от дом за деца във Видин. Ромското момиче днес е на 27 години и е сбъднало американската мечта – има 2 деца, любящ съпруг с престижна професия и къща като от корица на списание. За историята на живота си разказва самата тя в социалната платформа “Тик Ток”. Младата жена заснема своето посещение в България и първата среща с биологичното си семейство и роднини.

Когато погледнете Биляна, бихте се объркали, че е професионален модел – перфектно стилизирана прическа, искрящо бели и подредени зъби и фигура, изваяна като статуетка. Едва ли ще предположите, че е биологично дете на ромско семейство,

което днес живее във видинско село. Екзотичната ѝ красота би ви навяла по-скоро на мисълта, че притежава латино черти. Американският ѝ акцент съвсем допринася за магичната аура, която се носи около нея, и тя досущ заприличва на героинята, излязла от приказката за Пепеляшка. Събитията в живота ѝ са толкова невероятни, че дори и най-невярващият човек би склонил да признае, че от съдбата си няма как да избягаш – където и да се родиш.

На 16-годишна възраст се събира с настоящия си съпруг – Блейк, който е с 3 години по-голям от нея. Запознават се на среща “на сляпо” и любовта им пламва веднага. Двамата се сгодяват и сключват брак в една и съща година, з ащото разбират, чеочакват първото си дете.

Биляна ражда на 19-годишна възраст син на име Ели Майкъл. Същевременно двамата млади родители учат все още в колеж и завършват успешно, съчетавайки лекциите с грижите за детето. Съпругът ѝ започва добре платена работа, след като се дипломира като инженер по механика от Университета на Мемфис. 5 години по-късно – през 2015-а, двамата построяват своята мечтана къща в Милингтън – град в окръг Шелби, Тенеси, част от столичния район на Мемфис. Биляна заснема в своите видеа безупречния интериор на дома си и всяка стъпка по изграждането му. Високи тавани, дизайнерски мебели в светли тонове и простор – всичко това, съчетано с голяма кухня, веранда и двор, от който се открива красива гледка.

Малко след като се нанасят, животът ѝ поднася още един подарък. Тя разбира, че е отново бременна и през 2021 г. се ражда дъщеричката им Емелия Лин. Животът им е низ от щастливи мигове и много пътешествия. Двамата с Блейк обожават да посещават нови дестинации заедно. През всички тези години обаче Биляна копнее да срещне биологичното си семейство. Осиновителите ѝ никога не са крили от нея истинския ѝ произход

и са ѝ дали възможността да потърси хората, в чието семейство се е родила. За себе си тя знае единствено, че е взета от България, както и дома за деца, в който е била оставена. Проучването отнема немалко време, докато един ден намира точните имена на своите майка и баща. Тя се свързва с тях и заедно със съпруга си пристигат в България, за да се срещнат. Придружава ги и осиновителката ѝ, която тя винаги е наричала “най-добрата майка на света”. Биляна има особено силна връзка и със своите американски баба и дядо. Разказва за тях в своя инстаграм профил и ги описва като най-любимите си хора.

Тримата кацат на летище София и хващат автобус от Централна гара до крайдунавския град. Трогателно видео отразява първата среща на автогарата във Видин. Баща ѝ я прегръща сърдечно в момента, в който я вижда. Биологичната ѝ майка я чака в двора на бащината къща. Ромското семейство води скромен живот на село. Обитават двуетажна стара къща и отглеждат плодове и зеленчуци. Биляна пристъпва през вратата с голяма раница на гърба, а майка ѝ плаче с глас, когато я прегръща за първи път.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!