Нагъл таксиджия издуха супата след леко ПТП

Благоевградчанинът Явор Жерев, собственик на автомобили Рент-а -Кар, заслужи аплодисменти на улицата след негова намеса в спор между двама шофьори на натоварено кръстовище в областния град.

След леко ПТП, „докосване“ между два автомобила, нервен, таксиджия излязъл от автомобила си и се спуснал към младо момче, шофирало другата кола. „Дай 50 лева да си оправя бронята и изчезвай“, пише struma.com.

Младият шофьор, видимо силно притеснен, бръкнал в джоба си и извадил смачкани 50 лева и ги дал на таксиметровия водач. Свидетел на случката станал Явор Жерев, който по това време разхождал кучето си.

Без да се замисли, Жерев отишъл до шофьора на таксито, който се готвил да потегли, чукнал на прозореца и го попитал: „Ти наистина ли му взе на момчето парите?! Ами ако са му последните?! Я слез да видиш, че на бронята и няма нищо. Ако има, викни полиция да прецени!“, нареждал Жерев, който не позволявал на таксиджията на тръгне.

Поглеждайки многозначително, шофьорът ядосано върнал 50-те лева, запалил колата си и си тръгнал, а свидетелите на случката, случайни минувачи, започнали да ръкопляскат и да поздравяват Явор за човешката му постъпка.

Благоевградчанката Ани Костадинова разказа за случилото се. “ Жерев направи истинско показно на човещина и съпричастност, ако всеки от нас реагира така срещу несправедливостите, светът би бил по-добро място за живеене“, каза Костадинова.

Скромно коментира случката и Явор Жерев. „Намесих се, вбесен от арогантността на таксиджията, ами ако наистина бяха последните 50 лева на това момче, ако този за нищо му беше взел 50 лева, това си помислих и реагирах“.

Аплодисменти за дълбоко човешката му постъпка и куража да се опълчи на една видима несправедливост. Дай Боже повече такива хора!

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!