Убиец скачал върху бременна, а сега ни съди за 55 бона, счупили му пръст

Осъденият на 30 години затвор Емил Азов, който уби с ритници бременната си приятелка Петя, скача върху корема й, а накрая хвърли трупа в шахта, иска 55 000 лв. обезщетение заради счупен пръст в затвора. Азов вини Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, че го настанили в килия с агресивен човек.

Садистът твърди пред Административен съд София-град, че бил нападнат в килията миналото лято, но не посочва точна дата. Заявява, че било между юли и септември. Пред магистратите осъденият дори си довел свидетел, който съчувствено обяснява колко угрижен бил Азов след инцидента, при който пострадал пръстът му, и как си купувал сирене и яйца, за да „си го калцира“. Съдът ще се произнесе по претенцията в срок. Решението на магистратите ще дойде точно десет години след зверството, извършено от 20-годишния тогава Азов и приятеля му Михаил Миков – на 23 години, пише „Телеграф“.

Убийството, потресло цяла София, бе извършено на 4 март 2013 г. Тялото на 20- годишната Петя Тодорова бе открито ден по-късно в шахта в Западен парк в столицата. При аутопсията става ясно, че жертвата е била бременна. Малко по- късно полицията залавя нейния приятел Емил и помагача му Михаил. Двамата си признават всичко. Петя и Емил се запознали в интернет. Започнали да се срещат и се сближили. Момичето се влюбило. Отдало се на Емил, но забременяло. Споделило с родителите си, че възнамерява да роди бебето. Два дни преди убийството Петя отишла радостна при Емил и му споделила, че чака дете от него. Азов обаче никак не се зарадвал на новината. Не искал да създава семейство с Петя, но не искал да дава и пари за аборт. Именно тогава решил да се отърве от момичето. Обадил се на приятеля си Миков и се уговорили какво ще извършат. Азов се обадил на Петя и я извикал. После тримата отишли на разходка, от която Петя не се върнала. Избрали по-затънтено място, където първо напръскали жертвата със спрей и се нахвърлили върху нея. Душили я и я ритали, докато спряла да мърда. По-късно експертиза ще покаже, че са скачали отгоре й. После хвърлили тялото в близка бетонна шахта и се прибрали. Не след дълго пред разследващите Емил ще обясни, че Петя просто му била досадна.

Година след зверството СГС признава двамата главорези за виновни и ги осъжда на доживотен затвор. Към онзи момент обаче дори за най- жестоките убийци действа спорната вратичка в закона, според която, ако си признаеш и делото мине по съкратената процедура – при постановяване на присъдата съдът смъква 1/3 от наказанието. Разбира се, двамата се възползват от тази тънкост. Така Емил получава 30 години килия, а неговият авер с 10 години по-малко. Присъдите са потвърдени на всички инстанции. Те трябва да изплатят и по 150 000 лева на почернените родители на момичето. В момента Азов полага безвъзмезден труд в пандиза, за да намали присъдата си. Към нея се приспада и времето прекарано в ареста, чакайки процесът да приключи на последна инстанция. Така само след няколко години убиецът ще има право дори да поиска условно предсрочно свобода заради добро поведение и труд и в даден момент ще я получи.

Още от първия ден на ареста си Азов започва буквално да бълва жалби. Няколко дни, след като е задържан и обвинен за жестокото убийство, пуска такава с претенция от 30 бона. Твърди, че в деня на ареста си на 5 март 2013 г. непознати го извикали в Девето РУП в столицата и го били, бил припаднал. После го карали да подписва някакви неща. За капак в тоалетната го мазали с фон дьо тен. Изпитал огромен стрес от това преживяване, заради което иска обезщетение. По- късно жалбата е оттеглена. Пуска жалби с искане за обезщетение и заради лоши условия в килията, като липса на достатъчно светлина, силна миризма от тоалетната, скъсан дюшек или че бил нахапан от дървеници.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!