Между 30 лв. и 40 лв. върви кувертът за заведение за 8 март

Кръчмите са пълни отсега за 8 март, показа проверка на „Телеграф“. Дамите броят между 30 и 40 лв. за куверт, в който се включва чашка алкохол и предястие.

Заведения, в които има българска народна музика на живо, се оказват най-предпочитани от женските компании. Места няма и по зимните курорти. Цените са почти сходни. Освен ордьовър, има салата и различен вид месо – ангешко, свинско, пилешко.

Съдържатели на механи в Банско пък споделиха, че при тях резервации масово правили украинци. Искали да има задължително чеверме на женския празник. Имало и условие – без чалга.

„Другата седмица ще имаме пълна картина на това колко заведения са резервирани специално за женския празник“, коментира пред „Телеграф“ Ричард Алибегов.

Друга тенденция е да се организират женски турове из страната за 8 март. Предлагат се и фотосесии, в които дамите се преобличат като кокони от миналото.

Има голям интерес към подобни пътувания, сподели експертката Екатерина Терзиева.

Сред забавленията, които се предлагат, са и правене на домашни бонбони, шиене на гоблени, рисуване на шалове, дегустации на вина.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!