САЩ ни поздравиха за националния празник

България получи поздравления за празника от една от най-големите и влиятелни държави в света.

Американското посолство у нас разпространи поздравления към българския народ от държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън. Представяме пълния текст на посланието.

От името на Съединените американски щати отправям нашите най-добри пожелания към народа на България по случай вашия Национален празник, пише news.bg.

Тази година е от специално значение, защото отбелязваме 120-ата годишнина на дипломатическите отношения между България и САЩ. През годините нашето приятелство прерасна в многостранно партньорство. Като приятели, партньори и съюзници в НАТО, ние се гордеем със своите споделени ценности и работим съвместно, за да гарантираме мир, сигурност и просперитет за народите си. Знайте, че ние стоим рамо до рамо с Вас и Вашите съседи, докато се изправяме срещу трудностите, причинени от непровокираната война на Русия срещу Украйна.

Заедно сме по-силни благодарение на сътрудничеството си по важни теми като върховенството на правото и демократичните институции, диверсифицирана и надеждна енергийна среда, разширени икономически връзки и междучовешки отношения на нашите държави. Очаквам с нетърпение да задълбочим своето партньорство през следващата година.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!