Момче стреля с пистолет по тролейбус

Полицията задържа тийнейджър в голям наш град заради неразумна постъпка. 

15-годишен е задържан в Плевен заради стрелба с пневматичен пистолет по тролейбус.

Инцидентът е станал малко преди 18:00 часа вчера в квартал „Дружба“ до блок 332, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен. 

След изстрела е счупено странично стъкло на врата на тролейбус 202. При инцидента няма пострадали. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е извършен оглед. Установено е, че след произвеждане на изстрел с пневматично или въздушно оръжие от жилищен блок, е счупено странично стъкло на врата на тролейбуса, обслужващ линия номер 5. От проведените незабавни оперативни действия е установен извършителят – 15-годишен. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, добавят от ОД на МВР. Младежът доброволно е предал пневматичен пистолет, закупен лично от него от сайт за онлайн покупки, нерегистриран по съответния ред. По случая е образувано бързо производство, пише novini.bg.  

По повод вчерашното нападение инж. Ангел Несторов, управител на общинската фирма „Тролейбусен транспорт“, обясни пред БТА, че нанесените щети след снощния инцидент са в размер на 700 – 1000 лева. „През миналата година сме възстановявали щети от вандалски прояви за около 3-4 хиляди лева“, добави той. Това не е първият подобен инцидент, при който са нанесени щети по тролеи в Плевен. През октомври миналата година вандали счупиха с камъни стъкла на два тролейбуса, докато те се движиха в квартал „Сторгозия“.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!