Бойко Борисов иска шест мандати за ГЕРБ/СДС-Варна. Иван Портних дал „цифрите“ на щабовете по райони

Бойко Борисов иска шест мандати за ГЕРБ/СДС-Варна, заявиха източници от предизборни щабове.

Според тях след увеличението на мандатите в Трети МИР-Варна на 16 ако ГЕРБ не спечели шест мандати, това ще се смята за неуспех.

Водач на листата отново е Даниел Митов, Красен Кралев е втори, трета е Славена Точева, четвърти е Павел Христов, пети Бранимир Балачев, а шеста Медиха Хамза от СДС.

Даниел Митов ще привлече партиен вот като водач на листата, Красен Кралев разполага с бонус десен и корпоративен вот, Славена Точева отново ще привлече на макс преференциален вот, Павел Христов партиен вот, Бранимир Балачев ще допринесе с мажоритарен вот, а Медиха Хамза СДС вот.

Преразпределяне на позициите в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ/СДС-Варна няма да има, заявиха изборджии от предизборни щабове.

Щерю Щерев, пак е десети, 200 преференции не му стигнаха на миналия вот, но този път няма да получи преференции от изборджийската машина на Веселин Марешки, тъй като той е мажоритарен кандидат за депутат.

Иван Портних е дал “цифрите” за планираните резултати на предизборните щабове по райони на първата оперативка на щаба в понеделник.

Това е обичайна предизборна стратегия за Портних, но този път според резултата по райони ще се определи кои районни кметове ще бъдат издигнати за нов мандат, коментираха източниците.

Кметовете и на петте райони във Варна са от ГЕРБ, а това осигурява ресурс за генериране на бонус административен вот, заявиха изборджии.

Според тях Бойко Борисов ще натисне на макс за победа във Варна заради вероятността от загуби в София и Пловдив от ПП и ДБ.

Ако ГЕРБ/СДС спечели шест депутатски мандати в Трети МИР-Варна, това ще е заявка за победа и на местния вот.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!