TikTok въвежда дневно ограничение за непълнолетни

Всички деца, които достигнат лимита от 1 час, ще трябва да въведат код за достъп

След масови забрани за приложението от редица институции по света, TikTok въвежда дневно ограничение за непълнолетните потребители. Говорители на социалната мрежа обявиха ограничение от 60 минути на ден за всички потребители под 18-годишна възраст. Според новата мярка, всички деца, които достигнат лимита от 1 час, ще трябва да въведат код за достъп, за да продължат да гледат видеа.

TikTok защити решението с мотива, че ограничението цели да подкани тийнейджърите да контролират времето, прекарано пред екраните, предава Нова тв.

Въпреки това експерти коментираха, че причината за хода е масовото недоволство от държавни правителства и институции, които забраниха използването на TikTok на служебни устройства. Сред тях бяха Европейската комисия, последвана от Европарламента, правителството на Съединените щати, на Канада, на Дания и още. Причината бяха сериозни опасения за изтичане на лични данни, както и на класифицирана информация. Пекин многократно отрече обвиненията, като заяви, че това е „умишлено очерняне“. През последния месец социалната мрежа е изправена пред силен натиск от Вашингтон, който дори заплаши да забрани изцяло приложението.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!