Конски впрягове и фолклорна програма на Тодоровден във Варна

Тодоровден ще бъде отбелязан във Варна с конски впрягове и фолклорна програма. Традицията се поддържа от Университетската ботаническа градина – Екопарк, съвместно с дирекция „Спорт“ на Община Варна, съобщават организаторите.

Празникът е на 4 март, когато от 10:00 ч. в конна база „Виница“ ще се състои прескачане на препятствия. В 11:30 ч. в Екопарка започва конкурс за най-красив конски впряг, след което ще бъде даден старт и на традиционната кушия. Жокеи от спортните клубове по езда от база „Виница“ ще направят в 14:00 ч. демонстрация по прескачане на препятствия. За посетителите са осигурени кътове за хранене на открито, томбола с награди и програма на фолклорен ансамбъл „Варна“, казват още организаторите. Входът е свободен.

Тодоровден се отбелязва в съботния ден от първата седмица на Великия пост, когато църквата възпоменава паметта на Св. Теодор Тирон.

Тази година Университетската ботаническа градина във Варна отваря врати за посетители на националния празник 3 март, след кратка почивка през зимните месеци, съобщават от Екопарка.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!