Младежи канят на благотворителен базар “Дрешник с кауза – Second Chance” във Варна

Кампания за събиране на дрехи за социално слаби варненци ще проведат в морската столица младежите на Ротари клуб, съобщиха организаторите за BudnaVarna.com.

„След коледните ни дарителски инициативи, с нас отново се свързаха от няколко домове за социално слаби хора във Варна с простичка молба – да осигурим прилични дрехи за идната година. Част от младежите, които ги обитават, са започнали работа и искат да са спретнати, как можем да откажем да им помогнем“, споделят инициаторите.

Те са привърженици на устойчивия начин на живот, и са удовлетворени, че така насърчават използването на дрехи втора употреба.

Благотворителният базар се организира съвместно с екипа на Социалната чайна, която ще бъде домакин и ще очаква желаещите в събота, 25 февруари, между 11:00 и 17:30 ч.

„На събитието освен да оставите дрехи, които не са ви нужни, може да се сдобиете с невероятна модна находка на достъпни цени от специалните ни щендери, а средствата ще използваме, за да закупим чорапи, бельо, спални принадлежности за нуждаещите се“, допълват организаторите.

Ако имате желание да донесете нови дрехи с етикет(в отлично състояние) винтидж бранд, ще имате възможност да вземете друга находка от щанда – минималната бройка, за размяна е 2, срещу което може да вземате 1 находка. Ако имате и интересни аксесоари, които не ползвате, също може да ги оставите за продажба за каузата.

Изисквания за дрехите:

Изпрани и в добро състояние, износени артикули и с дупки няма да се приемат.

Прибрани в торби (не повече от 5-6 артикула в торба, за да може екипът ни по-лесно да сортира на място дрехите)

По възможност да са групирани по размер

Ще се събират дрехи със следните размери: женски – от S-XL, мъжки от М-2ХL, както и бебешки дрешки.

Те ще бъдат раздадени на Сдружение „Гаврош“, Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица и няколко семейства в нужда.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!